Разпределението на комисиите в парламента скара депутатите. Стигна се дотам, че “

...
Разпределението на комисиите в парламента скара депутатите.
Стигна се дотам, че “
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев : На фронта в МС са ПП-ДБ, а в НС диктуват ГЕРБ-СДС

Разпределението на комисиите в парламента скара депутатите.

Стигна се до такава степен, че „ “ напуснаха пленарната зала.

„ След нас залата напуснаха БСП и „ “ заради една елементарна причина – установихме, че управленията на комисиите към този момент са контрактувани и разпределени по метод, който ние не намираме за верен “, сподели в „ Тази заран “ Ивайло Вълчев, зам.-председател на ПГ на " " (ИТН).

По думите му това не е абдикация, тъй като Има Такъв Народ вземат участие в работата на всички комисии.

„ Това беше знак, който би трябвало да притегли вниманието. При по този начин създалото се болшинство в залата – ПП-ДБ, ГЕРБ- и към този момент с поддръжката на ДПС – явно е, че те имат задоволително доста хора вътре в залата, с цел да гласоподават това, което сметнат за нужно. Това, което можем да вършим ние, е да даваме забележими знаци за нещата, които считаме, че не трябва да се случват “, изясни Ивайло Вълчев.

Какво е разпределеното?

От 25 комисии 14 са за , 5 за ДПС и 3 за ПП-ДБ. Три комисии - по туризма, българите в чужбина и гражданските организации - остават без ръководител.

„ Имахме опция да вземем управлението на една комисия, което е разумно като най-малката парламентарна група. Но това не звучи разумно за групи като „ “ и . Според мен разпределението би трябвало да се случва по един симетричен принцип “, на мнение е Вълчев.

По думите му в Министерския съвет са се разположили като на фронта основните сили на ПП-ДБ, а в Народното събрание явно нещата ще диктуват ГЕРБ-СДС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР